Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Етрополският клуб по таекуондо „Хуа-Ранг“ с впечатляващо участие на Перник Оупън 2023

На 08-ми декември в Ботевград се проведе изпит за цветни колани на състезатели от етрополския клуб „Хуа-Ранг“ и клуб „Таек-кион“ от гр. Ботевград, треньор на които е Борислав Витков.

На изпита се явиха 30 състезатели. Някои от тях получиха по две степени за отличното си представяне.Изпитващ бе мастер Вергилий Ситнилски- VII дан, генерален секретар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ и шеф на съдийската комисия на БФТ.

Ден след изпита се проведе и последният турнир от спортния календар на Българска федерация по Таекуон-До ITF – Перник Оупън 2023. В състезанието участие взеха 150 деца на възраст от 8 до 13 години. Всички състезатели демонстрираха много добри умения и дадоха най-доброто от себе си в битките в дисциплината спаринг.

Четиримата ни Етрополските състезатели спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

Златни медалистки станаха Златина Йорданова при момичета 8-9 години до 25 кг. и Ивайла Иванова при момичета 10-11 г. в категория над 50 кг. Мирослав Робовешки, който участва при момчета 8-9 г. до 30 кг. остана на второ място след загуба на финал от състезател на Плевенският клуб Атила. Нейси Николова взе бронз при момичета 10-11 г в категория до 40 кг. след загуба от представителки на домакините.

С този турнир приключва състезателната година. Предстоят нови предизвикателства, които са част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ.

Треньорът Борислав Витков и членовете на УС на клуб „Хуа-Ранг“, изказват благодарност за финансовата подкрепа на община Етрополе и желаят на всички Етрополски спортисти здраве и много успехи през предстоящата 2024 година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *