Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Зелена Коледа се състоя за девета поредна година

ФК “Балкан“ изпрати 2023 година с коледно парти. Футболен клуб Балкан Ботевград сложи официално край на годината в Югозападната Трета лига с коледно тържество.

Зелената Коледа се състоя за девета поредна година при любезните домакини от ресторант „Роял“, които приеха ботевградския тим и в уютна обстановка отбелязаха още една футболна успешна година. Председателят на ОС Ботевград д-р Илин Черняшки, ръководството на тима, президентът на ФК Балкан – ветерани и много приятели връчиха грамоти на футболистите.

Тържеството започна с кратко слово, с което президентът на клуба Иван Редовски направи равносметка на годината и благодари на всички състезатели за мотивацията и доброто представяне, както и на всички приятели, които продължават да помагат на отбора. Малкият талисман – футболист от ДЮШ на Балкан, Велислав поздрави всички с традиционното стихотворение за Ботевград. Футболистите, които завършиха на шесто място във временното класиране бяха отличени с грамоти. Сред традиционните футболни отличия имаше и такива с шеговит подтекст. Така например наградата за най-красив удар получи вратарят Васил Вълчев, затова защото прави ударите на чуждите нападатели красиви. В същия закачлив тон цялата защита на Балкан получи награда за най-атрактивна и резултатна защита.

Специален гост на тържеството бе бившият състезател Йордан Апостолов, който бе част от „дрийм тийма“ на Балкан, когато зелените зимуваха на върха във временното класиране. Той връчи грамоти за най-много автоголове на Емил Ангелов, Марио Войнов и Емил Колев. „Груб турист“ в отбора е завоювалият най-много наказателни картони, постоянният посетител на черноморските курорти Йордан Дамянов. За най-постоянен нападател „в пропуските“ бе отличен Калоян Бонев. Най-перспективен в отбора е кадърът на ДЮШ Николай Миков, най-трудолюбиви на терена са Димитър Руйчев, Дейвид Йорданов, Йордан Дамянов и Александър Асенов. Най-сърцат на терена е капитанът със счупената глава, най-раздаващият се Емил Колев. Грамота за най-красив гол бе връчена на Здравко Атанасов, а за голмайстор на Павел Петков.

Специални грамоти бяха връчени на Димитър Топалов – президент на клуба за ветерани за популяризиране на футбола и отличие за благородно сърце на големия приятел на отбора на Йордан Георгиев. Домакините на проявата Петко Пешев и Петър Петров получиха деветата си топка с автографи на всички футболисти. Президентът на Балкан Иван Редовски връчи грамоти на треньорите в ДЮШ на ФК “Балкан” Ботевград Здравко Атанасов, Мариян Маринов и Николай Николов. Футболистите на шестия във временното класиране показаха, че освен да постигат добри резултати на терена, са изключително добре подготвени и на дансинга.

Отборът е разпуснат да почива до 10 януари, когато се започва и подготовката на отбора, която ще протече изцяло при домашни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *