Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Шест младежи от Ботевград са новите случаи на заразяване с COVID19, в края на юни

11  са случаите на заразени с коронавирус в община Ботевград до момента, от началото на пандемията. Първите двама заразени през май  – мъж и жена от Ботевград, вече са излекувани. През последната седмица на месец юни, когато бяха разхлабени мерките, има нови заразени 6 младежи, на възраст от 22 до 28 години. Всички те са без симптоматика, съобщи за botevgrad.news Стефка Граматикова, Секретар на Община Ботевград. Малка част от тях са от един приятелски кръг. Преди потвърждаване на инфекцията, те са били контактни. В момента младежите са под карантина, на домашно лечение.

Тестването за COVID 19, което Районната здравна инспекция – София област извърши предходния месец юни, ще има продължение. РЗИ тогава тества  безплатно 125 души, предимно служители на детски заведения и ОПБКС. На този етап няма уточнена дата, кога ще бъдат направени останалите тестове, тъй като здравната инспекиiя е съсредоточила усилията си в момента в Самоков, където има огнище на  COVID 19. Да припомним, че РЗИ-София област има договорка с общината за 200 безплатни теста.

За първи път от началото на кризата с коронавируса броят на заразените, установени за седмица надхвърли 1000 души. Ръстът на заразените мотивира управляващите да удължат извънредната епидемиологична обстановка от вчера – 7 юли, до края на юли без да въвежда засега допълнителни мерки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *