Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

327 подписа на жители на Врачеш бяха събрани, с искане до министър Вълчев и Росица Иванова

Триста двадесет и седем жители на село Врачеш настояват имота, в който се помещава старото училище -ОУ“В.Левски“ да се използва за социални, хуманитарни и обществени дейности които биха били в услуга на на жителите на селото. „Затова настояваме за промяна статута на училищната сграда и имота към нея“, се казва в подписката, която стартира преди около две седмици.Подписката бе инициирана от кмета на селото Марин Боночовски.

На редовно засеание на Общински съет-Ботевград, провело се на 25 юни 2020г, общинският съветник от ПП МИР Тихомир Найденов внесе Декларация, с която настоява Регионалното управление на образование – София регион и Министерството на образованието да преразгледат позицията си относно старото училище във Врачеш – ОУ“Васил Левски“. Декларацията подкрепиха 22 съветници, с която настояват казусът да бъде решен, тъй като това ще бъде в полза на жителите на едно от най-големите села в Софийска област. Мотивите бяха:

„От десетки години насам сградата на бивщето начално училище „Васил Левски“ в село Врачеш не се използва за образователни цели. Тя е в крайно лошо състояние и съществува реална опасност да се срути. Останките от покривната конструкция застрашават хората, които ежедневно минават покрай нея. Въпреки ограждането на сградата с обезопасителни ленти, деца и младежи постоянно влизат вътре, без да осъзнават, че подлагат живота и здравето си на риск“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *