Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Край с хартиените фактури във ВиК

„Водоснабдяване и Канализация” ЕООД – София прекратява издаването на хартиени фактури на своите абонати в експлоатационен район Ботевград на всички юридически лица –държавни и общински институции, бюджетни организации, банки, промишлени предприятия и др., считано от 01.февруари 2022г. От тази дата операторът ще издава само електронни фактури.

Предимствата на електронната фактура са, че потребителите получават сметките си навреме, фактурата пристига директно при заявителя, като елиминира възможността за нерегламентиран достъп до информация и не на последно място отказът от хартиен документ и получаването му в електронен вариант допринася за опазване на околната среда.

За целта потребителите на услуги могат да направят своята регистрация на електронната страница на оператора – www.viksof.com. С регистрацията освен получаването на електронна фактура се предоставя възможност и за бързо и лесно самоотчитане.

За потребителите, които не желаят да си направят регистрация, е необходимо за изпращане на електронна им фактура да представят валиден електронен пощенски адрес (e-mail) за контакт на: гише каса гр.Ботевград, ул.” Цар Иван Шишман” 27, на тел: 0877243178 – Даниела Василева (Инкасатор обществени абонати) на тел: 0723 66581; на тел: 0723 60074 или на имейл адрес – botevgrad@viksof.com

2 коментара на “Край с хартиените фактури във ВиК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *