Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предложението за органичаване домуването на МПС над 2,5 тона отново ще бъде внесено за разглеждане в Общински съвет-Ботевград (ВИДЕО)

На вчерашното си заседание Общински съвет-Ботевград не подкрепи Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград.

С някои редакции тя отново ще бъде внесена за разглеждане в Общински съвет. Това заяви днес кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов. „Мисля, че общинските съветници се объркаха от една конкретна разпоредба по отношение ограниченията за домуване в интервала межди 20.00ч и 6.00ч. Възникна дискусия, която разбрах, че е възникнала на самите комисии – дали това да бъде валидно за товарни автомобили над 2,5 тона или 3.5. тона. В момента съществува противоречие в действащата разпоредба, тъй като има забрана за домуване на товарни автомобили, автобуси и ремаркета, като забраната за домуване е върху тротоари, зелени площи и паркове, където по принцип е забранено за пакиране. Това е малко безмислен текст в този си вид“, добави градоначалникът.

Вижте пълния коментар на кмета Иван Гавалюгов:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *