Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съдийска дузпа лиши Балкан от финал

Снимка: Sportal.bg

Локомотив Горна Оряховица се класира за финала от турнира за Купата на АФЛ след 1:0 над Балкан Ботевград. Срещата се игра на неутрален терен на стадион “Локомотив” в Дряново. Символичните домакини от Ботевград обаче трябваше да пропътуват 160 км. или да тръгнат преди обяд, докато символичните гости преодоляха символичните 31 км. И двата тима бяха подкрепяни от своите фенове. Привържениците на Балкан бяха повече от 100, а радващото е, че по трибуните присъстваха и много деца.

Двата тима се бориха мъжки по целия терен в продължение на всичките 90 минути на двубоя и залагаха предимно на сигурността. Като цяло чистите голови положения липсваха. За сметка на това преобладаваха силовите единоборства като на моменти футболистите от Горна Оряховица си позволяваха по-твърда игра от позволеното, което остана незабелязано от реферите.

В началото на второто полувреме пряк свободен удар на Павел Петков бе отразен от стража на червено-черните. Голът, с който Локомотив ГО успя да спечели мача, падна в 73-ата минута след изпълнение на дузпа от Георги Колев. Впечатление направи светкавичното отсъждане на главния рефер от Велико Търново, който като че ли само чакаше удобна ситуация да реши мача. А иначе Марио Войнов от Балкан стига пръв до топката и я изчиства, секунди след това футболист на Локомотив ГО симулира, че е фаулиран. Въпреки че Слави Матин спаси удара на Колев, той довкара отбитата топка.

Малко преди края Йордан Дамянов можеше да изравни, но не успя да засече точно центриране в наказателното поле. Така всичко за Балкан приключи на неутралния стадион в Дряново с неутралните съдии от Велико Търново, а у футболисти и фенове остана една горчивина от нефутболните средства, които съпътстваха мача. А иначе на финала за трофея ще играят Локомотив Горна Оряховица и Саяна Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *