Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГПЧЕ „Алеко Констонтинов“ ви канят на петото издание на фестивала за късометражен филм на английски език

ПГПЧЕ „Алеко Констонтинов“ ви кани на петото издание на фестивала за късометражен филм на английски език.

Той ще се проведе на 26 май 2023 г. от 17:00 ч. в читалището в гр. Правец. 

Филмовият фестивал в Правец ще представи филми, продуцирани от ученици от цялата страна. Те предварително изпращат филмите си, които са с продължителност 3-4 минути, и творчески вплитат три от списък с двадесет конкретни предварително обявени елемента. Всички изпратени филми ще бъдат представени на фестивала, а филмите-победители ще бъдат обявени по време на събитието. Учениците се състезават за следните награди: „Най-добър филм“, „Най-добър сюжет“, „Иновации NEXT Level“ и „Най-добра кинематография Борис Николов“. Наградата за кинематография „Борис Николов“ почита живота и творчеството на Борис Николов – режисьор и възпитаник на Езиковата гимназия в Правец.

Филмовият фестивал в Правец включва 15 съдии от цял свят, сред които съдии от България, Германия, САЩ, Канада и Франция.

Фестивалът се организира от ПГПЧЕ-Правец, Шона Рикетц – бивш преподавател по английски език в Правец, по програма на комисия Фулбрайт, и Стефка Атанасова – старши учител по английски език в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, Правец. 

Изпращайте вашите въпроси на имейл: pravetsfilmfestival@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *