Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

PCR тестовете за ученици и учители ще са безплатни

PCR тестовете за ученици и учители ще са безплатни. Масово тестване на преподавателите обаче няма да се прави преди старта на новата учебна година. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев, който беше днес в Бургас на Националното съвещание на началниците на регионалните управления на образованието в страната. На срещата се обсъжда начинът на провеждане на настоящата учебна година и превантивните мерки, които ще бъдат предприети във връзка с разпространението на COVID -19.

Препоръчително е учителите, които преподават на различни класове, да носят предпазни маски или шлемове в часовете. Това не важи за началните учители, каза още Вълчев.

При случай на коронавирус ще се карантинира само класът на заразеното дете. Епидемиолог ще преценява при болно дете, дали и кои учители ще трябва също да бъдат под карантина.

Всяко едно училище трябва да е готово за 24 часа да премине от редовна форма към дистанционна и онлайн обучение при наличие на епидемиологична обстановка, каза още министърът. Според него още през март системата е доказала, че е гъвкава, преминавайки за 3 дни в онлайн форма на преподаване.

Източник: kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *