Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Езиков център „Марконис“ откри шестнадесетата си учебна година

Шестнадесета учебна година бе открита днес, на Кръстовден, в езиков център „Марконис“ Ботевград. Водеща на тържеството бе Поли Гайдарска. Присъстваха децата, които за първи път прекрачват прага на езиковия център и учениците, които получиха сертификат на Кеймбридж. Специални гости бяха Върбинка Хаджидимтрова и Слава Василева от езиков и изпитен център „Аво“.

Особено развълнуван управителят, д-р Николай Николов, сподели, че езиков център „Марконис“ има своя собствена платформа за онлайн обучение.

„Въпреки факта, че се наложи да завършим учебната година онлайн нито един ученик не спря да се обучава в „Марконис“. Дори стартирахме първа група онлайн обучение за възрастни, което бе неворятно за мен. Езиков център „Марконис“ не само завърши учебната година подобаващо, но и подобри резултатите от миналата година. Имаме близо 60% отлични оценки на международно признатите изпити на университета Кеймбридж! Пълните шестици увеличихме с 13. Това е възможно благодарение на отборната работа и общите усилия“, заяви д-р Николов.

След представянето на преподавателите и гостите д-р Николов предостави възможността на Отец Борис Петров, Архиерейски наместник, да отслужи водосвет за здраве и успехи.Борис от своя страна пожела и занапред децата да имат успехите, както досега.

В програмата последва тържествено издигане на флаговете на Република България, на Европейския съюз и на езиков център “Марконис“. Под звуците на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова , прозвуча химна на България, на ЕС и на езиковия център.

„Това е десета поредна година, в която езиков и изритен център „Аво“ и „Марконис“ си партнират. През тези години станахме свидетели на огромните успехи, които постигна „Марконис“. Стотици ученици се явиха на изпити. Гордеем се с вашите успехи и сме сигурни, че те ще се увеличават!“, каза г-жа Върбинка Хаджидимитрова.

По традиция на днешния ден обучаваните получават сертификати на Университета Кеймбридж от юнската и юлската изпитни сесии. Сертификатите бяха връчени от Д-р Николай Николов и гостите от „Аво“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *