Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проф.д-р инж. Иван Кралов откри новата учебна година в НПГ по КТС-Правец и представи новия директор Николай Сираков

Ректорът на Техническия университет в София проф.д-р инж Иван Кралов откри новата учебна година в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи-Правец.

Заради епидемиологичните мерки празникът бе присъствен само за осмокласниците, като тържеството се проведе в училищния двор.

Сред гостите на компютърното училище бяха Пенка Иванова – директор Дирекция „Учебна документация“ към МОН, Румен Гунински – кмет на община Правец, Николай Николов – главен секретар на ТУ-София, проф. д-р инж. Даниела Гоцева – заместник-декан на Факултета по компютърни системи и управление и научен ръководител на НПГ по КТС, д-р Явор Томов – преподавател в ТУ-София, директорът на училището в Скравена Петко Петков и други.

От името на академичното ръководство на ТУ-София ректорът проф.Кралов поздрави учениците, родителите и учителите по случай първия учебен ден. Той приветства осмокласниците с „Добре дошли в едно от най-желаните училища в страната-ковачница на безспорни таланти в IT сферата“.

Проф.Кралов официално представи новия директор на компютърната гимназия – г-н Николай Сираков, за когото днес бе първият работен ден на новия пост. Това се случи първо пред колектива на учебното заведение, а след това и на празничната трибуна. Досегашният директор инж.д-р Трифон Трифонов бе силно аплодиран от учителите, а ректорът изказа благодарности към него за огромния му принос към издигане авторитета на учебното заведение.

Новият директор г-н Сираков-дългогодишен преподавател в УКТЦ, топло приветства осмокласниците: „Скъпи ученици, прекрачвайки прага на нашето училище, вие ставате част от едно от най-добрите училища в страната. Факт е, че НПГ по КТС-Правец е на първо място по най-висок бал в Софийска област и в топ 10 на най-предпочитаните училища в страната. Почти всички наши възпитаници продължават обучението си в много университети както в България, така и в чужбина. По-нататък намират и своята реализация в едни от най-добрите и най-успешни софтуерни фирми. Тук ще срещнете един страхотен колектив от преподаватели, които с радост ще ви предадат уменията си, ще се грижат за вас, ще бъдат като ваши родители. Пазете традициите на нашето училище, множете успехите му! Така вие ще влезете в едно задружно общество, наречено „УКТЦ“. Пожелавам на всички присъстващи много здраве, за да можем да се справим успешно в условията на COVID-19“- подчерта г-н Сираков.

Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Милена Дамянова – председател на комисията за наука и образование в Народното събрание, г-жа Росица Иванова – началник на Регионалното управление по образование – София област.

Кметът на Правец Румен Гунински също приветства учениците, пожелавайки им успешна учебна година. Той поздрави и новия директор на учебното заведение, като го увери, че винаги може да разчита на подкрепата на Община Правец.

Г-жа Пенка Иванова – като представител на МОН, поднесе своите поздрави към всички присъстващи от името на министъра на образованието Кр.Вълчев.

След това проф.Гоцева плисна по традиция менчето с вода, а новият директор г-н Сираков удари първия училищен звънец.

Източник: Правешки глас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *