Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започва ваксинирането на записаните в електронния регистър

Започва ваксинирането на желаещи, които са се записали през Националната здравно-информационна система – онлайн платформата his.bg:

COVID-19 Регистрация за ваксинация

Над 70 000 са заявили желание и са си записвали час през системата.  Най-много записани има в столицата. За хора, които нямат възможност да се регистрират в онлайн системата, могат да запишат час при личните си лекари. Ваксини обаче при тях няма към момента.

Имунизациите ще са предимно  препарата на AstraZeneca. Ваксината на Pfizer ще се прилага на тези, които трябва да получат втора доза и участници в изборните секции. Макар електронния регистър да дава възможност за избор на дата, час, място и вид ваксинна, на практика избора на препарат е невъзможен. Хората които избират препарат, който не е наличен към момента ще трябва или да изчакат или да им бъде поставена друга ваксина. В момента през системата се записват часове за месец март. Избор на дата за ваксинация през април ще е възможен след няколко дни. 

След въвеждане на личните ни данни, изборът на ваксина и запазване на час и дата за ваксинация, всеки потребител получава известие чрез СМС. 24 часа преди запазения час отново се изпраща напомняне, след което можете да откажете посещението и да си насрочите ново. Запазването на час за ваксина отнема между 2 и 5 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *