Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

10 дни локдаун – градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

От понеделник на територията на цялата страна ще влязат в сила нови ограничителни мерки.

Периодът на действие ще е 10 дни. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ в Министерски съвет. 

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене, допускат се само доставки и храна за дома и офиса, всички юридически и физически лица, които управляват места за хранене в хотелите трябва да направят организация за изхранване на гостите, преустановяват се посещенията в казината и залите, затварят се търговските обекти, остават само тип супермаркет и хипермакет, в моловете ще работят само аптеки, хранителни магазини, химическо чистене, мобилни оператори. Спират се и семинари, изложения и обществени мероприятия, затварят се фитнеси и спортни клубове, културните мероприятия, кина, концерти, театри също преустановяват работа. Забраняват се сватби, кръщенета и други с присъствие на повече от 15 човека.

Посещенията в детски градини и ясли се преустановяват.

Учениците минават на дистанционно обучение, преустановяват се изпити, дуалната система в училища и центрове за подкрепа, студентите ще провеждат само практически занятия и държавни изпити при спазване на мерките, уроците в езикови центрове и школи също спират работа.

Източник: news.bg

1 коментар на “10 дни локдаун – градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *