Проведе се финалната конференция по трансграничния проект „За всеки спасил дърво“

Финалната онлайн конференция по проекта „За всеки спасил дърво“ се проведе вчера. Тя постави финала на проекта между България и Сърбия, в който участват 200 гимназисти от България и още толкова техни връстници от сръбския град Ниш.

For each one saved a tree (FOREST) – „За всеки спасил дърво”, обединява неправителствени и научни организации от България и Сърбия в каузата за ангажиране на младите хора в дейности свързани с опазването на горите. Проектът е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България –Сърбия и е с продължителност 15 месеца. Водещ партньор по проекта е българската неправителствена организация „Младежко движение за развитието на селските райони в България“,  а останалите партньори са Society Inovation Center, Ниш и Института за гората към Българска академия на науките.

По време на изпълнението на дейностите групите от сръбски и български младежи общуваха пълноценно посредством осигурена on-line връзка и успяха да предадат едни на други своите знания и впечатленията от своята среща с природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *