Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проведе се финалната конференция по трансграничния проект „За всеки спасил дърво“

Финалната онлайн конференция по проекта „За всеки спасил дърво“ се проведе вчера. Тя постави финала на проекта между България и Сърбия, в който участват 200 гимназисти от България и още толкова техни връстници от сръбския град Ниш.

For each one saved a tree (FOREST) – „За всеки спасил дърво”, обединява неправителствени и научни организации от България и Сърбия в каузата за ангажиране на младите хора в дейности свързани с опазването на горите. Проектът е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България –Сърбия и е с продължителност 15 месеца. Водещ партньор по проекта е българската неправителствена организация „Младежко движение за развитието на селските райони в България“,  а останалите партньори са Society Inovation Center, Ниш и Института за гората към Българска академия на науките.

По време на изпълнението на дейностите групите от сръбски и български младежи общуваха пълноценно посредством осигурена on-line връзка и успяха да предадат едни на други своите знания и впечатленията от своята среща с природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *