Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Ченчев – в политиката винаги е лично

Иван Ченчев е едно от младите остриета на БСП  и водач на листата на социалистите в София област. Той е на 44 години и вече има натрупан солиден опит от участието си в депутатски мандат в 44-ото Народно събрание.

Иван Ченчев задава и едни от най-болезнените за обществото въпроси по време на провежданите заседания по Парламентарн контрол. Приоритет в работата му до момента са въпросите за съхраняване народната памет и опазването паметниците на културата ни. Негови каузи са реновирането на паметника на Георги Бенковски в Копривщица и ремонта на къщата – музей на Райна Княгиня в София, като след намесата му министър Банов сменя статута на сградата на недвижима културна ценност с местно значение и позволява реновирането й.

Много важни лични каузи за Иван Ченчев са развитието на спорта у нас, проблемите на българите в чужбина – темата за постоянно генерално консулство на сънародниците ни в Барселона.

За него политиката е начин и път  за решаването на тези проблеми. Трудностите не го спират, а го мотивират да постига целите си.

Любовта към Родината, науката и упоритостта си е наследил от своите предци, с които се горедее. 
Дядо му Иван е бил професор по ветеринарна медицина и директор на Ветеринарния институт.
Баба му Лена е основателка на Шуменския театър и дългогодишен директор на столичния театър 199. Тя създава текста и музиката на песента „Хей, поле широко”. Бащата на Иван – Ивайло също е професор по ветеринарна медицина. В момента обаче любимото му семейство живее в Канада. Именно там всяка година депутатът затвърждава българската връзка със сънародниците ни отвъд  Океана.

Иван Ченчев поддържа контакти с широк кръг представители на българската общност – с хора на изкуството, дипломати, спортисти, но преди всичко – българи. Както сам споделя, в Канада се чувства у дома си, не само заради това, че е обграден от приятели, но и заради кулинарните умения на майка си Стела. Често може да бъде забелязан на мачове от NHL и NBA. Още от дете негов идол е баскетболистът Майкъл Джордан, но голямата му любов остава футбола.
„Татко пръв ме заведе на „Българска армия”, разказва спомените си Иван. От този миг предава сърцето си на ЦСКА.

След Централната армейска спортна школа завършва треньорски профил и Спортен мениджмънт в НСА. Още от първи курс започва кариерата си в журналистиката, като оставя ярка следа в редакциите на „Нощен Труд”, „Меридиан мач”, „7 дни спорт”, „Тема спорт”. Става главен редактор на вестника на ЦСКА „Лидерът”. Поканен е и в екипа на предаването „Спортмания с Крум Савов” в Канал 3. През 2009 г. работи в две спортни академии в Торонто, където е и съосновател на отбора „Българските лъвове”. С българския отбор Иван Ченчев достига до полуфинал в канадската футболна лига през 2010 г. Дори и в Канада продължава журналистическата си кариера във вестник „Български пламък”. Въпреки социалните условия на чуждата държава избира да се върне и да работи в и за България. Става пресаташе на ЦСКА, но напуска клуба, за да стане депутат от БСП. По това време се доказва и като един от най-успешните председатели на Районния съвет в кв. Оборище в София, като привлича над 50 младежи и успява да ги запали за идеите на партията. Неслучайно се издига и в йерархията до член на Изпълнителното бюро.

Иван Ченчев вярва в категоричната победа на БСП на предстоящите парламентарни избори и обмисля идеята за собствено спортно-публицистично предаване по БСТВ. Той ще продължава да работи за по-добрия начин на живот на всеки българин, независимо дали той живее в някое родолюбиво кътче в страната, или в световните мегаполиси зад Океана. 

Зад успешния политик стои и старателен екип. За екипа на Иван Ченчев по време на предизборната кампания той оправдава първата позиция в листата на БСП за София – област, защото е най-добрият кандидат – депутат или бъдещ министър. „Избирателите вече знаят това!”, казват момичетата и момчетата от отбора на Ченчев и ги призовават да го подкрепят отново, гласувайки за партия номер 4 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

4 коментара на “Иван Ченчев – в политиката винаги е лично

  1. Един достоен, знаеш, можещ и комптентен млад полтитик. Успех!

  2. И работещ!!! Ако всички бяха отговорни и всеотдайни към хората България щеше да е друга. Подкрепа с номер 4 и преференция 101

Comments are closed.