(ВИДЕО) Започва ремонтът на обходния път за Литаково през Гурково

Утре – 7 март ще бъде даден старт на изкърпването на дупките по обходния път за село Литаково, който започва от отбивката между селата Скравена и Новачене и продължава до с.Гурково. Състоянието му е изключително лошо и наподoбява пътя за Арабаконак, който също се използва за обходен при образуване на тапи по магистрала Хемус, между София и Ботевград.

Ремонтът на пътната връзка за Литаково ще извърши Агенция „Пътна инфраструктура“, по настояване на Община Ботевград. Това съобщи, за Botevgrad.news, зам.кметът Цветелин Цветков. Пътят бе определен за обходен, след като преди повече от седмица директният път за с.Литаково бе обявен за затворен. До реално затаваряне се стигна едва вчера – 5 април, тъй като днес започна ремонтът на моста над река Писана на завоя след с. Литаково. Мостът е напълно премахнат и движението по него е абсолютно невъзможно. Ремонтът му е наложителен, тъй като трафикът, който преминава по него е голям. Причината-международният път Е79 след Ребърково бе отбит, заради изграждането на скоростния път Ботевград-Мездра.

В ход е и реконструкцията на моста над река Боговина преди с. Литаково. Ремонтът се осъществява също от Агенция „Пътна инфраструктура“ и се изпълнява от „МБ Лот 2 – 2019”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *