Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов:Великден ще бъде отбелязан със занимания за деца в Градския парк. Традиционна сцена с концерти няма да има.

Празнична програма по повод Великден в Градския парк няма да има. Това каза днес кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, по време на редовния брифинг с медиите. Причината е пандемичната обстановка, която не позволява да се направи събитие с такъв голям характер, какъвто е правен в предходните години, обясни Гавалюгов.

„Очаква се да има струпване на много хора, което не е препоръчително. Пандемичната обстановка е приета до края на месец април, след това само можем да предполагаме разхлабване на мерките. Великден обаче няма да бъде неотбелязан по никакъв начин“, съобщи градоначалникът. По думите му Общината планира на самия Великден и на следващия ден, когато е събора на Ботевград да има организирани няколко мероприятия – основно за деца в Градския парк, съобщи кметът. Той сподели, че се обмисля Дружество „Орханиец“ отново да бъде организатор на раздаване на Великденски козунак. По думите му сцена с концерти не се предвижда да има и изрази надежда това да е за последна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *