Гражданският протест на скравенчани с искане за пряка връзка на селото и вилната зона със скоростния път

„Пътната връзка за всяко населено място от скоростния път, която премиерът Бойко Борисов обеща, Вие от АПИ, ни лишихте! Кой лъже – Вие или премиерът?“ . С тези думи Здравко Лисичков от Инициативен граждански комитет се обърна към инж. Иван Досев – член на УС на АПИ, който присъства на гражданския протест днес над Скравена. На протеста присъства и кметът на селото – Методи Драганов, както и близо 60 души протестиращи, сред които и живеещи в София.

Липсата на пряк достъп до високоскотростното трасе Мездра -Ботевград изведе жителите на селото на мястото, където минава бъдещия пъте възел. В подписката на над 500 жители се настоява за директно отклонение и до тях. Те искат пряка връзка на селото  и вилна зона в Скравена  със скоростния път Ботевград-Мездра, който в момента се строи.  Лисичков подчерта, че пътният възел в местността Чуклето не е удобен  също и за туристите, които посещават манастира „Св. Николай Чудотворец”. Иван Досев от своя страна заяви пред скравенчани, че е имало две обществени обсъждания преди години и тогава жителите са приели пътният възел да бъде на Чуклето. Досев каза още, че свързаност със скоростния път има на две места – от ПИК-а и при Новачене.

Очаквайте повече информация от гражданския протест.

1 thought on “Гражданският протест на скравенчани с искане за пряка връзка на селото и вилната зона със скоростния път

  1. Браво! Много добре написана статия!!… И хубави снимки! Напредвате Botevgrad.news!! Balkanec постоянно копират от вас, но истинатае, че вие сте новаторите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *