Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Таек Кион“ Ботевград и „Хуан Ранг“ Етрополе с призови медали от Държавното по таекуон-до I.T.F. в Благоевград

Клубовете по таекуон-до „Таек Кион“ Ботевград и „Хуан Ранг“ Етрополе завоюваха медали от днешния – първи ден на Държавното първенство по  таекуон-до  I.T.F.,  което се провежда в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

Това е първото състезание от миналата година , в което участват двата клуба. Резултатите от Държавното първенство ще определят участниците в Националния отбор, съобщи Борислав Витков, старши треньор на двата клуба и съдия на първенството. В него участие взеха 15 състезатели – 10 от „Таек Кион“ Ботевград и 5 от „Хуан Ранг“ Етрополе.

Състезателите от Ботевград и Етрополе участваха на Държавното първенство в най-тежката форма – спаринг.

Със златен медал се окичи световния шампион – втори дан – Николай Петков от клуб „Таек Кион“ Ботевград. Той се състезава в тежката категория +92 кг. Новата надежда Павел Василев от клуб „Таек Кион“Ботевград спечели сребърен медал. Той показа страхотна техника и двамата с Николай удовлетвориха желанието на треньора Витков, който е много доволен от тях и заяви, че са демонстрирали отлична игра.

При децата 13-годишната Ивайла Цакова спечели бронзов медал, с  минимална разлика от опонентката си. Тя се състезава в категория +55кг. Операция на крака не й позволи пълна концентрация, за да завоюва златото. Ивайла е многократна шампионка в своята категория.

Веселин Робовешки от клуб „Хуан Ранг“ Етрополе  завоюва сребърен медал в категория до 55 кг при децата.

На Държавното първенство дебютираха Стоян Трифонов  от клуб „Таек Кион“ Ботевград в категория до 71 кг и Наско Иванов от клуб „Хуан Ранг“ Етрополе – до 64 кг. Въпреки , че се явяват за първи път , двамата показа храброст и мъжество.

В първенството участваха още Ник Диков и Цветомил Орлинов от клуб „Таек Кион“ Ботевград. Те се състезаваха в категория до 50 кг.

1 коментар на “„Таек Кион“ Ботевград и „Хуан Ранг“ Етрополе с призови медали от Държавното по таекуон-до I.T.F. в Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *