Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Корнелия Нинова даде началото на националната кампания „Солидарен Великден“ от Ботевград

Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с народния представител и водач на 26МИР Иван Ченчев, посетиха днес две детски учреждения в община Ботевград, давайки старт на националната кампания „Солидарен Великден“ . В 15,30ч те бяха посрещнати в Дневен център за деца с увреждания, по стара българска традиция – с пита и мед. Възпитаниците на центъра получиха по един шоколад и козунак. Децата изненадаха своите гости – сред които и Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград и Николина Цолова – председател на Общински съвет на БСП-Ботевград и общински съветник, с кратка музикална програма. Директорът на центъра Цветанка Георгиева приветства гостите с “Добре дошли“, като заяви „За нас е чест и удоволствие да ни посетите и да се запознаете с дейността на социалната услуга, която се предлага от Община Ботевград“, каза Георгиева. Тя връчи ръчно изработена картичка на гостите, с благопожелания към тях. Корнелия Нинова отправи благодарност към директора и служителите на центъра, като каза, че трудът им не е лек и изключително благороден. „С нашата кампания искаме на тези предстоящи празници да бъдем близко до децата и възрастните  хора в нужда, бедни и изоставени – да им покажем топлина и обич, да посрещнат по-добре и по-топло християнските празници“. Нинова подчерта, че продуктите, които дарява БСП са само българско производство. Една от служителите в центъра Димитрина Нинова, поднесе специален поздрав към лидера на БСП, като й пожела здраве и да удържи на всички предизвикателства като политик – за благото на целия български народ.

След официалната част Корнелия Нинова разгледа зала за кинезитерапия, рехабилитация и мултисензорна и бе запозната с работата на специалистите, полагащи грижи за децата.

Час по-късно Корнелия Нинова посети и детската градина в Литаково. Там тя лично раздаде шоколадите на мъничетата, които с радост приеха подаръците.

Нинова благодари за гостоприемството на кмета Пешо Младенов и на директора Петя Микова и пожела здраве и уют в домовете. „Благодаря Ви за грижата към тези малчугани , защото сега от Вас зависи как растат те“, каза Нинова в обръщение към преподавателите в детското заведение.

„Човещината, доброто трябва да се показват винаги, но най-вече на празници и към тези, които имат най-много нужда от помощ. За нас социалната политика и солидарността са основополагащи принципи, които следваме и винаги отстояваме“, каза още лидерът на левицата.

След посещението на детската градина Нинова разгледа обновения център на село Литаково, където се срещна с част от актива на партията. Нинова поднесе свежи цветя пред новия паметник на Васил Левски.

Традиционната кампания „Солидарен Великден“, която стартира от Ботевград, ще се проведе в цялата страна с раздаването на над 10 000 пакета с козунак, великденски яйца и хранителни продукти. Ефективната помощ прави възможни празниците на хиляди домакинства и самотни хора. Целта е едновременно да се покаже съпричастност и солидарност с нуждаещите се, но и да се подкрепи родното производство. Всички дарявани продукти са от български производители.

Кампанията „Солидарен Великден“ се провежда втора поредна година от БСП в подкрепа на нуждаещи се хора. Началото й бе поставено миналата година по инициатива на председателя на партията Корнелия Нинова. Тогава за първи път доброволци от партията раздадоха над 10 000 козунака в цялата страна на социално слаби семейства и възрастни хора. И тази година в кампанията се включват всички структури на социалистическата партия, депутати, кметове, общински съветници и младежката организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *