Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Важна информация за водачите

Актуална информация: Към момента  в района на 37 км на автомагистрала „Хемус“ в посока Ботевград има гъста мъгла, с видимост до 30 метра. Водачите да шофират с повишена концентрация и при достатъчна дистанция. Трафикът по автомагистралите на територията на ОДМВР-София към момента  е слаб, движението се осъществява в нормален порядък.

Екипи на „Пътна полиция“ при ОДМВР-София подпомагат и контролират трафика в последния работен ден

Във връзка с очаквания интензивен трафик преди поредицата празнични дни е създадена организация за осигуряване безопасността на движението по основните пътни артерии на територията на ОДМВР- София, извършване на контрол над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.

По автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ и главните пътища на обслужваната територия са разположени допълнителни полицейски екипи, които подпомагат движението и следят за недопускане на инциденти.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, са ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи. С превантивна цел ще се извършват и обходи на трасетата в района на прилежащите търговски обекти и бензиностанции.

Припомняме на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

ОДМВР- София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *