Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински кръг на Националното състезание по БДП се проведе в ОУ „Васил Левски“ – град Ботевград

На 28.04.2021 г., сряда, от 14:00 ч. в  ОУ „Васил Левски“ – гр. Ботевград се проведе Националното състезание по БДП-общински кръг за I състезателна група, ученици от V-VII клас.

Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година.

            Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

В състезанието участваха училищни отбори от трите основни училища в гр. Ботевград: ОУ „Васил Левски“,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  и ОУ  „Н. Й. Вапцаров“.

Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест, съставени от общинската комисия по БДП.

Победител  в състезанието стана отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград. Той ще вземе участие в Националното състезание по БДП – областен кръг, който ще се проведе на 15.05.2021г.  в СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *