Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезание по планинско бягане „Botevgrad Run” ще се проведе на 13-ти юни

На 13-ти юни /неделя/ в района над вилна зона „Зелин“ ще се състои първото по рода си състезание по планинско бягане в общината – „Botevgrad Run”. Събитието се организира от спортен клуб  „Планински атлети“ с подкрепата на Община Ботевград и ОП „Туризъм“.

Състезанието включва бягане по два маршрута – дълга и къса дистанция. Първото трасе е с дължина 16 км и  800 м денивелация, а второто е 7-километрово, с 300 м денивелация. Маршрутът е комбиниран, като преминава през горски, туристически пътеки и асфалтов път. Стартът и финалът на двете дистанции са при бившите военни складове.  

Участието в планинското бягане е безплатно, като при желание участниците могат да дарят средства, които ще бъдат използвани за облагородяване на хижа „Рудината“ и туристическите пътеки в района.

Събитието цели да популяризира планинското бягане в общината, както и да насърчи прекарването на повече време сред природата.

Допълнителна информация може да получите ТУК –  https://fb.me/e/1vpJsjngc, както и в Туристически информационен център на адрес пл. „Освобождение“ №13.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *