Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Бюджетът на БК „Балкан“ не е бил по-висок от този на „Левски“ или на Самоков

На днешната пресконференция с местните медии кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов коментира въпроса и с бюджета на Баскетболен клуб „Балкан“ – какви средства ще бъдат отпуснати за новия спортно-състезателен сезон при извършване на селекцията на тима, както и какъв е размерът на бюджета за изминалия. Кметът заяви, че бюджетът през изминалия сезон е такъв, какъвто е бил и в годината, когато баскетболен клуб „Балкан“ е станал шампион през 2019 г. Според него бюджетът не гарантира първо място по никакъв начин и размерът на издръжката на Баскетболен клуб Балкан е в размер на 802 695 лв – собствени бюджетни средства , съгласно решение на Общински съвет Ботевград и целеви средства по договори за спонсорство.

„Нашият бюджет не е бил по-висок от този на „Левски“ или на Самоков. Изхождайки от селекцията на отбора считам, че мъжкия отбор може повече. По различни причини не се случиха нещата. Коментирал съм със Сашо Везенков да се промени схемата на заплащане, дали ще успеем да я наложим, времето ще покаже. Считам, че заплащането на състезателите трябва да бъде обвързано с някакви резултати и мисля, че това е справедливо. Не мога да кажа повече, но имам някои идеи в това отношение, ще се опитаме да ги приложим.“По думите му бюджетът за новия сезон ще е съизмерим с този към днешна дата, който е бил осигурен в предходни години, благодарение на доста добрите партньорски взаимоотношения между баскетболния клуб, спонсорите (около 10 на брой) и община Ботевград като някакъв посредник и медиатор между всички тези отношения, които са дългосрочни. „Силна роля в тях играе популярността на баскетбола и фенската маса, защото всеки един рекламодател иска да знае, колко хора са съпричастни към представянето на тима“, добави Гавалюгов. По думите му големите предприятия в Ботевград го приемат като социален ангажимент, тъй като техни служители са част от баскетболното общество.

2 коментара на “Кметът Гавалюгов: Бюджетът на БК „Балкан“ не е бил по-висок от този на „Левски“ или на Самоков

  1. Г-жо, защо се занимавате с кмета Гавалюгов? Оставете го да изсичат с Т.Найденов и да прокарват трасе за оптичните кабели на Атлантис.нет. Баща му разруши завод „Чавдар“, а този изсече дърветата на бул. „България“. Занаят по наследство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *