Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Oпределени са местата за поставяне на агитационните материали за предстоящите парламентарни избори на 7 юли

dav

Със заповед от днес – 10 юни 2021г кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, са определени местата за поставяне на агитационни материали за предзиборната кампаният за изборите за 46-то Народно събтание на 11 юли 2021 г., която се открива на 11 юни 2021 г. и приключва в 24:00 часа на 09 юли 2021 г.

Поставянето на агитационните материали трябва да става единствено на определените за целта табла, които са разположени на пл. „Освобождение“ – между „Фреш маркет“ и хотел „Ботевград“. Агитационни материали могат да се поставят също на сгради, огради и витрини, но само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и отганитена МВР. Събранията се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, и при спазване на противоепидемичните мерки, заповеди и указания за провеждане на изборния процес в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19, издадени от Министерство на здравеопазването.

Кметовете на кметства и кметски наместници определят със своя заповед местата за поставяне на агитационните материали.

В срок до 7 дни след изборния ден (18 юли 2021 г.) партиите, коалициите и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод вече приключилите избори.

Какво се забранява със заповедта можете да се запознаете тук

1 коментар на “Oпределени са местата за поставяне на агитационните материали за предстоящите парламентарни избори на 7 юли

  1. Само може ли да сте толкова не грамотни изборите са на 11 юли а не на 07 .юли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *