Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат на 30-ти юни в град Ботевград

Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България стартират Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най – често срещаните социалнозначими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната.

На 30-ти юни от 09:00 ч. до 16:00 ч. в Ботевград прегледи на възрастни хора над 65 години ще се извършват в мобилния очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“, който ще бъде позициониран на площад „Освобождение“ между сградата на Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“.

Пункт за прегледи на деца и младежи до 18 години ще има в пенсионерския клуб, намиращ се в сградата на Общината на пл. „Освобождение“ №13 /до Туристическия информационен център/.

За преглед е необходимо предварително записване на тел. 0723/69-148 от 22-ри юни /вторник/ до 25-ти юни /петък/ в часовете от 8:30ч.-12:30ч. и 13:30ч.-17:30ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *