Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Без улици заради ремонт: Защо всички пътища в село Литаково са разкопани? (ВИДЕО)

Строителен ад в ботевградското село Литаково – от няколко месеца главната улица е разкопана, по другите пък се изгражда воден цикъл. Прах и блокиран трафик тормозят хората, стигало се е и до бой.

Главната улица в селото е част от третокласен републикански път, който свързва общините Мездра и Ботевград. Ремонтните дейности са започнали през март. Хората от селото разказват, че никой не е знаел за предстоящата дейност.

Фирмата-изпълнител е обяснила, че ремонтът ще продължи три месеца и в началото на лятото всичко ще бъде оправено, но уви това не е така.

Обходни маршрути няма, както и ток, а често водата спира.

Кметът на Литаково Пешо Петков обясни, че хората нямат против ремонта, а от начина, по който се извършва и от безобразието на фирмата подизпълнител.

„Липсва инвеститорски контрол от страна на възложителя, а именно АПИ. Вероятно чат от причината е смяната на ръководството и липса на строителен надзор“, заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

„Строежът се изпълнява съгласно нормативната уредба в България, строителните дейности са започнали началото на май, договорът за изпълнение е за 334 дни за участъка от Ботевград до Лютидол“, каза представителят на надзора инж. Атанас Димов.

Той допълни, че е предвидено ремонтът да приключи края на юли или началото на август.

Източник: BTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *