Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Небойша Видич: Хубаво е да се завърна в Ботевград /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Хубаво е да се върна отново в Балкан. Ботевград е хубаво място за баскетбол. Причината да се завърна е идването на Сашо Везенков в клуба. Това е голяма промяна за Балкан. Надявам се да играем хубав баскетбол през сезона и да радваме хората в града. Без фенове, спортът не е спорт. Това каза старш-треньорът на ботевградчани Небойша Видич пред медиите по време на откритата тренировка на Балкан днес. Ето и цялото му изказване:

“Хубаво е чувството да се върна втори път в Ботевград. Знам какво ме очаква, а и играчите знаят какво могат да очакват от мен. Радвам се, че съм отново начело на Балкан. Свърших сезона в Русия февруари 2020 година и оттогава не работих. Работих малко в Сърбия в местното първенство. Гладен съм за работа. 

Подписахме с трима американци. Мисля, че са много добри играчи, опитни. Последният, който дойде, Трейвин Тибодо, идва от Киев, другите също познават европейския баскетбол. Играчът, който не съм видял само досега, е турският състезател, но се надявам, че ще бъде много добро попълнение,тъй като идва от Тофаш, сериозен турски отбор. Завършил е колеж на Минесота, който е много добър университет в САЩ. 

Интересно за вас и хората в Ботевград е, че когато искаме да привлечем турчин в България, който  е бил на по-високо ниво, не е лесно. Микейл Хопкинс (б.р бивш играч на Балкан от шампионския отбор) се е обадил на Алихан и е поговорил с него. Обяснил му е как е тук, кой е треньор, какъв е градът, хората, залата, условията и всичко.  Калил Дюкс пък е говорил с Брендън Браун преди да дойде. Е, това е хубаво. Това не е само моя заслуга като треньор, а на всички в Ботевград, клуба, града. Щом те могат да кажат хубави неща за всичко, отбор, треньор, съотборниците и града, това е интересно и много се радвам, че не само последните ми играчи, но и преди това от сезон 2017/18 с Уошингтън и Хоутън, който дори се ожени тук. Това говори, че Ботевград е много хубаво място за баскетбол. Аз съм горд с клуба, моите играчи, треньорите в моя щаб и на всички в клуба, когато ми помагат да привлечем нови играчи. 

На въпрос дали вижда промяна в български баскетбол, за да се завърне, както бе обещал след последния мач на 29 май 2019 год., той отговори, че причината седи в трибуните на тренировките (б.р Сашо Везенков). „Там седи една голяма промяна. Не само като човек, но наистина голяма промяна и това е нещото, което трябва на Балкан. Не е важно кой е треньор дали е Видич, или друг, това е сериозна промяна за клуба. Казах, че се връщам и го направих.“

Надявам се, че ще играем контроли в Сърбия два мача. След това приятелски мачове с Крайова тук и в Румъния, както и с още един местен отбор. Ще участваме на турнир в Плевен с четири добри български отбора и трябва да поговорим за турнир “Георги Христов”, за да видим кога може да поканим добри отбори. Много е кратко времето. Трябват ни минимум 6 седмици, практически сега имаме 5, като и един играч не е с нас. Надявам се, че с 8 контроли ще достигнем добро ниво. 

Не знам дали имаме сили да спечелим трофей. Това никой не може да каже. Когато подписваш с някой играч, докато не дойде тук да го видите с топка и какъв е защитният му стоеж, не може да знаеш. Надявам се, че хората в Ботевград само ще се радват. 

За мен няма напрежение от работата в Балкан. Лично за мен никой не може да постави по-големи отговорности, отколкото аз мога сам на себе си. Първият ден, когато дойде тук отец Алекси, говорихме какви са изискванията и всеки ден ще говорим на играчите какво очаква клубът и градът от тях. Не е достатъчно само да бъдеш добър баскетболист, трябва да можеш да носиш напрежение и да показваш, че си добър баскетболист. 

Няма да се отрази добре, ако няма публика. Надявам се скоро животът да може да продължи нормално. Спорт без фенове в залата, не е спорт. Всичко, което работим, трябва да го покажем. Ако не го видят хората, не е добре. Надявам се, че ситуацията ще стане по-добре. Специално за Ботевград това е много важно.

Искам да кажа на феновете да бъдат търпеливи, гласни и редовни в залата, ако има тази възможност, разбира се. Както съм казвал и преди, ние не си избираме мачовете, готвим се за всички еднакво. Надявам се да играем хубав баскетбол както в местното първенство, така и в европейските мачове.  Надявам се и чужденците в отбора да усетят тази енергия в залата и заедно да постигнем същата цел.“

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *