Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов към протестиращите във Врачеш:“Не очаквайте от мен обвинения към кмета Бончовски“

Протест с искане оставката на кмета на Врачеш Марин Бончовски продължи повече от 2 часа днес – 10 септември. Протестът бе насрочен за 18.00ч, но до 19. 10ч нямаше представители на нито една институция, освен на жандармерията. Към 19.10ч пристигна кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, който разговаря с протестиращите. Той обясни, че по молба на Началника на Районното управление на МВР-Ботевград, гл.инсп Здравко Йотов, днешната среща бе отложена за 16 септември от 17.30ч, за да може да приключи разследването във връзка с нападението на роми срещу млад мъж от селото и населението да бъде осведомено за вече повдигнато обвинение. Вероятно това е причината кметът на Врачеш да не присъства на протеста. Неговото отсъствие обаче предизивка недоволство сред хората. На протеста този път имаше присъствие и от страна на жители на ромската махала.

„Нямам моралното право да коментирам работата на колега, защото както аз съм избран за кмет на общината, така той е избран за кмет на селото“, заяви Иван Гавалюгов. На въпрос Бончовски подчинен ли му е, Гавалюгов отговори, че чисто административно не е . „Това е изборна длъжност, не е назначен. Не мога да се оплача, че имаме лоши взаимоотношения с кмета на Врачеш чисто административно. Всеки е различен като характер, като образовние, като манталитет и като интелект. Поемам лично солидарно вина за това, което ви вълнува и от което не сте доволни, защото село Врачеш е част от община Ботевград. Нека бъдем коректни! Не очаквайте от мен обвинения към кмета Бончовски. Вашето мнение си е ваше, не зная дали всички го споделят“, подчерта кметът на общината Иван Гавалюгов. Тези негови думи предизивкаха отрицателна реакция и двама от протестиращите поискаха и неговата оставка.

В последвалата част от протеста жителите на селото поставиха редица въпроси пред градоначалника, касаещи незаконното строителство, адресната регистрация на ромите и вандалските прояви в селото.

Очаквайте в утрешния ден подробен репортаж от мястото на събитието.

1 коментар на “Кметът Гавалюгов към протестиращите във Врачеш:“Не очаквайте от мен обвинения към кмета Бончовски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *