Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград се включи в проект на Института по публична администрация за подобряване работата на служителите си

Първо специализирано обучение за служителите от община Ботевград по проект на ИПА „Въвеждане на обща рамка за оценка (CAF) в българската администрация“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Добро управление“, стартира днес.

Обучението започна от 11:00 часа в зала „Христо Ботев“ – партер на общината. Лектор е Йоанна Алексиева –  главен експерт в държавната агенция по електронно управление, която е консултант на община Ботевград по проекта.

Община Ботевград е подписала споразумение за участието в проект, който има за цел да приложи един специален модел за оценка в публичната администрация в българските общини, наречен европейски модел CAF за качество, обясни Стефка Граматикова- Секретар на Община Ботевград, която откри събитието.

„Всяка една община трябва да си направи самооценка на работата и изводите от нея да станат база за план за действие. Той от своя страна има за цел да подобри отделни области в работата на общинската администрация. Този инструмент е създаден от администрациите за администрациите и дава много добри резултати“, посочи Граматикова, след което даде думата на Йоана Алексиева.

Тя посочи, че много администрации в българските общини вече са се сертифицирали и станаха част от една мрежа на европейско ниво, която ги прави конкурентноспособни и им дава възможност да обменят опит и добри практики.

„Считам, че това е един подходящ и добър модел за развитие на всяка една администрация. Надям се да получи продължение, за да може все повече общини да се възползват от проекта“, заяви Алексиева.

Обучението ще продължи 2-3 месеца, след което служителите на общинската администрация в Ботевград ще изготвят план за подобряване на работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *