Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме 113 години Независимост и откриваме „Музей на открито“ като част от Европейските дни на наследството 2021

На 22-ри септември се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. Община Ботевград ще отбележи знаменитата дата с шествие с венци и цветя от пл. „Освобождение“ до пл. „Незнаен воин“, като за целта ще бъде затворен бул. „България“ /в частта от пл. „Саранск“ до пресечката с ул. „Стамен Панчев“/ за периода от 10:30 ч. до 11:30 ч.

    Пред паметника на Незнайния воин ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя с участието на певицата Невен Петрова и Общински духов оркестър Ботевград.

    Програмата продължава с връчване на свидетелства на дарителите на Исторически музей – Ботевград и официално откриване на „Музей на открито“, реализиран по проект „Хетероптопии“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020.

    Събитията са част от официалната програма на „Европейски дни на наследството“, под мотото „Заедно за културното наследство“, която стартира на 18-ти и 19-ти септември  със семейни дни в Исторически музей – Ботевград – „Разхождаме се из времето заедно“.    Инициативите са съобразени с въведената епидемиологична обстановка по реда на заповед РД-01-748/02.09.2021 г. на министъра на здравеопазването и ще се проведат при спазване на всички наложени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *