Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МАБЛ-Ботевград ще открие дарителска сметка за лични препазни средства на медиците

dav

От една седмица в МБАЛ-Ботевград има 38 болни от коронавирус, а леглата са постоянно заети от новопристигащи заразени пациенти. В момента леглата са толкова, но има разрешение за 51 легла. Това съобщи Управителят на МБАЛ-Ботевград д-р Орлин Цветков днес пред местните медии. В Ковид отделението работят 4-ма лекари:д-р Вълковска, д-р Борислав Бочев, д-р Цветелина Владимирова и д-р Радостина Боняшка. В работата на отделението активно се включва д-р Витка Атанасова.

Основното лекарство срещу коронавирус – ремисивир, което се полиучава от РЗИ по заявка, ев недостатъчно, подчерта управителят. Ограничени са също възможностите за лични предпазни средства. До скоро Националният оперативен щаб е подпомагал с такива болниците по места, но от този момент трябва да се закупуват, което е изключително трудно за бюджета на болницата.

За 10 дни цената на предпазните средства (костюми и маски) е на стойност 6-7 хил.лв. По този повод МБАЛ-Ботевград ще отвори дарителска сметка, съобщи д-р Цветков

“Ситуацията вече е много тежка, защото и в София вече няма къде да се пренасочат пациентите. По този повод апелирам към гражданите да спазват противоепидемичните мерки, за да идват по-малко болни и да се обслужват качествено“, заяви д-р Цветков. По думите му разходите на болницата са скочили драстично и той даде за пример потреблението на кислород, което за последните 24 часа е толкова, колкото е харчено за един месец.

1 коментар на “МАБЛ-Ботевград ще открие дарителска сметка за лични препазни средства на медиците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *