Кметът Гавалюгов към посланика на Турция: „Оставаме с широко протегната ръка за диалог и комуникация“

„Специално за нашата община присъствието на турски инвеститори има дългогодишна история и традиция. Изключително важно е да развиваме едни много добри приятелски и икономически отношения. За съжаление тази година ни напусна г-н Осман Ак, който е дългогодишен добър приятел на Ботевград и е сред най-големите инвеститори в нашата община. Неговите сътрудници продължават успешно да разавиват икономчиеска дейност и да ангажират немалко служители в нашия град. “ Това каза кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, днес в началото на двустранната среща с новия посланик на Република Турция, г-жа Aйлин Секизкьок. Гавалюгов изрази благодарност за проявения интерес от страна на посланика. „Бих се радвал Вие , като представител на турската държава и Вашите служители и партньори и аз като кмет, да успеем да развием и надградим тези отношения. В нашата община има добра почва и атрактивна икономческа среда. Оставаме с широко протегната ръка за диалог и комуникация“, каза още кметът Гавалюгов. По думите му партноьрските взаимоотношения могат да се развиват и в други сфери на икономическия живот – в културата, образованието, спорта.

„Фирма „Микроак“, която от 1982 г успешно развива бизнеса си в Бълагрия и аз съм много доволна, че тя се намира именно във вашия град. При посещението си във фирмата служителите заявиха, колкос а доволни от местното управление и колко добре си сътрудничат с Вас“, това каза посланикът Aйлин Секизкьок. По думите й от фирмата са заявили още, че въпреки неблагоприятната обстановка фирмата увеличава капацитетът си на производство и имат намерение да се развиват още. Тя изрази задоволство,че „Микроак“ подпомага общината със социални политики. Г-ба послник изрази надежда тези добри взаимотношения да продължат и занапред.

1 thought on “Кметът Гавалюгов към посланика на Турция: „Оставаме с широко протегната ръка за диалог и комуникация“

  1. Браво! Дано да се реализира и развива тази дейност, даваща работа на много хора. И да не се допуска доплащане на ръка, без ведомост, защото ощетява хазната и пенсионерите _ сегашните, и бъдещите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.