Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевградчаните-кандидати за народни представители в 47-то Народно събрание

Днес, 11 октомври 2021г, Районната избирателна комисия – София област регистрира 16 партии и коалиции за участие в изборите за 47-мо Народно събрание. В кандидатските листи се четат имената на добре познати граждани от община Ботевград.

В кандидатската листа на „БСП за България“ на шесто място е адв. Христо Якимов от Ботевград, а на 10-то място е Валентина Риченек от Правец. И двамата са членове на партийната организация в Ботевград.

На трето място в листата на Коалиция ГЕРБ – СДС е координаторът на ГЕРБ в Ботевград и общински съветник – Дамян Маринов.

Водач в листата на ПП МИР отново е общинският съветник Йонко Ненчев от Ботевград. На изборите на 11 юли той бе начело на кандидатската листа за 26 МИР.

Певецът и танцьор Георги Иванов е шести в листата на партия „Има такъв народ” . Иванов е координатор на партията за нашата община.

В листата на ДПС на седмо място е бизнесменът Павлин Марков.

Двама са кандидатите от Ботевград в листата на „Българска социалдемокрация – Еролевица” – Вълчо Стаменовски (на второ място) и   Йордан Узунов ( на 4-то място).

Георги Стефанов Георгиев от Врачеш, който е председател на Общинската организация на пенсионерите, е на седмо място в листата на ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *