Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Аз съм малък пешеходец“ – тренинг-обучение по безопасност на движението с деца от Етрополе

На 3 ноември инсп. Детска педагогическа стая в РУ-Етрополе Миглена Сиракова и колегите й инсп. Павлин Ангелов от Пътна полиция и мл. пол. инсп.  Цветомира Велчева от Охранителна полиция проведоха превантивно мероприятие с децата от ІV предучилищна група „Мечо Пух“ към ДГ „Еделвайс“, гр. Етрополе.
В инициативата се включиха още секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Лазар Василев и общественият възпитател Надежда Димитрова. Гости на мероприятието бяха зам.-кметът на Община Етрополе Станка Димитрова и началникът на отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм“ Росица Иванова.

Основната цел на тренинга бе насочена към формиране на знания и умения за безопасно придвижване  на пътя  от страна на  малките  пешеходци. По време на занятието на интерактивна дъска бе представена презентация, посредством която децата  се запознаха с основни понятия – пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци, след което чрез забавни игри и гатанки демонстрираха своите знания.

За отличното си представяне всяко дете получи награда и подарък, осигурени от МКБППМН. От своя страна, децата от група „Мечо Пух“ и техните учителките  подариха на гостите  прекрасни колажи с техни рисунки на тема „ Безопасност на движението“.

Най-дългоочакваният момент за всички деца бе демонстрацията на всичко научено на откритата площадка по безопасност на движението на двора на детската градина. Превъплъщавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата.  След което имаха възможност да разгледат полицейския автомобил.

За финал на мероприятието всички се отправиха към близкото кръстовище, където с помощта на служителите от РУ-Етрополе децата предадоха своите послания, изработени под формата на есенни листа, на преминаващите водачи на МПС.

Децата от ДГ „ Еделвайс“ призовават:

Карай внимателно!

На пътя животът е с предимство!

Вниманието и бдителността в есенно-зимните условия трябва да бъдат засилени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *