Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан не успя да спечели Суперкупата

Отборът на Балкан отложи спечелването на Суперкупата на България за някой друг път. Тази вечер в Арена Ботевград баскетболистите ни отстъпиха пред Рилски спортист с 60-70 (17-18, 17-22, 19-18, 7-12). Така тимът от Самоков печели трофея за втора поредна година.

Лошите новини за Балкан дойдоха още преди мача. Заради болки не можа да вземе участие американският гард Райън Хароу. Два дни той бе на инжекции, но така и не можа да се възстанови. В групата не бе и друг от американците Годфри, който не е картотекиран.

Въпреки това останалите момчета се раздадоха изцяло, но не им стигнаха силите. В средата на втората четвъртина те изоставаха с двуцифрена разлика – 24-34, но до нейния край успяха да се доближат до 6 точки – 34-40.  Същото се получи и в третия период, когато имаха пасив от 10 точки – 48-58 в 28-та минута, но го свалиха до 5 – 53-58.

По-голямата ротация на съперника оказа своето влияние в решителните десет минути. Рилски спортист отново поведе с 10 разлика в 35-та минута, балканци я свалиха до 5 само след две минути. Но до края не бяха точни в стрелбите си и загубиха. 

С 14 точки за Балкан е Павлин Иванов, 13 вкара Димитър Димитров, той има и 6 борби, с дабъл-дабъл от 12 точки и 14 борби е Мануел Суарес, който напусна за 5 нарушения две минути и половина преди края.

За Рилски спортист най-резултатен бе Чавдар Костов с 18 точки, с 14 е Димаджио Уигинс, 12 вкара Рандолф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *