Полицията разследва побоя в хижа „Лескова“ край Своге

Полицията разследва инцидент, станал в хижа близо до Своге в деня на изборите.

Хората, стопанисващи хижата, твърдят, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград.

В интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ един от потърпевшите д-р Даниел Младенов разказа:

„В неделя около 15.30 часа получих обаждане от баща ми, че има навлизане в нашия частен имот от около 20 човека, които желаят да си правят частно парти, внасяйки големи количества алкохол в деня на изборния ден, имайки предвид, че това е забранено в такъв момент. Хижата е абсолютно частна. Нашата земя е около 3,3 декара, като в последните две години, откакто сме я придобили, правим подобрителни дейности и ремонтираме. Единствено сме правили изключение за допускане на туристи по пътя Ком – Емине“.

От МВР уточниха, че извършителите са установени и с тях се работи. Сигналът за нападението е подаден в полицията около 15:00 часа следобед в изборния ден. Става дума за нападение, побой и повреда на имущество в сградата на хижата. В момента полицаи от Своге и Ботевград работят по инцидента.

Според разказа на собствениците на хижата – мъже с джипове от Ботевград са извършили нападението. Те твърдят, че полицията не е създала достатъчно добра организация в първите часове след инцидента заради липса на екипи на МВР в изборния ден.

„Тези хора ни пребиха, изпотрошиха прозорци и ограбиха движимо имущество на стойност между 3000 и 5000 лева и нанесоха щети за почти толкова“, каза пред БНР нападнатият д-р Даниел Младенов.

От болница „Пирогов“ пък допълниха, че след нападението при тях е приет пострадал мъж със съмнения за мозъчно сътресение, но без опасност за живота.

От МВР уточняват, че след подаване на сигнала е започнала работа по случая, а вече тече и разследване. Заподозрените за извършители са установени и се разпитват.

Източник: БНР

1 thought on “Полицията разследва побоя в хижа „Лескова“ край Своге

  1. Тъпи селски комплексари. Напият се като свине и кой като тях. А иначе и чеп за зеле не става от тях. Това не са хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *