Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще засади нови дървета в градинката между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Стара Планина“

Днес кметът Иван Гавалюгов коментира темата с изсъхналите и отсечени дървета по сигнал на граждани на Ботевград, намиращи се в градинката между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Стара Планина“. Става дума за 14 дървета, които бяха изсъхнали и, съответно, отсечени. След като приключи ремонтът на ул. „Христо Ботев“, който включва цялостно преасфалтиране и подмяна на тротоарните настилки, до няколко седмици, ще бъде направено компенсаторно залесяване.

Община Ботевград е разрешила временното съхранение на строителните материали в близост до градинката, които ще бъдат премахнати след приключване на ремонтните дейности по ул. „Христо Ботев“.

Друг въпрос, който беше повдигнат от граждани на града, бе относно с отнемане на част от зелената площ за създаването на паргинг. Ето какво каза г-н Иван Гавалюгов на тази тема:

„В момента и преди ремонтните дейности, там имаше 4-5 паркоместа, които бяха с перпендикулярно паркиране. Удачно е между тротоара и трафопоста, което е, относително, мъртва зона, да бъдат изградени допълнителни паркоместа, но няма, по никакъв начин, да се вземе от активната зелена площ. Между трафопоста и улицата има 3-4 метра разстояние, което е едно паркомясто, но навлизане на автомобили в градинката, категорично, няма да има. Тази градинка е една от най-добре поддържаните в града. Има хора, които са назначени и това е един от обектите, за който ежедневно се грижат. Възможно, вероятно и практично е да бъдат добавени още няколко паркоместа, но в зона, която не се използва активно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *