Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изпълненията на Национална гвардейска част бяха кулминацията от тържествата по случай 41 години градско начало на Правец (ВИДЕО)

Кулминацията на тържествата по повод 41 години градско начало в град Правец завършиха с с две събития – Спектакъл „Искри“ на гвардейски представителен духов оркестър към Национална гвардейска част, който се състоя на пл. „Тодор Живков“.

По-късно от 19.00ч се състоя Концерт на представителен ансамбъл на въоръжените сили към национална гвардейска част в зала „Правец“ на НЧ „Заря 1895“.

На тържествата присъстваха общинското ръководство на Община Правец – кметът Румен Гуниски, зам. кметът Деян Николов, Секретарят на Общината – Албена Петрова, народният представител Иван Ченчев, Васил Златев, НВ.Пр. Ловчанският митрополит Гавраил и други. По време на тържествената част бяха издигнати знамената на РБългария, на Европейския съюз и на Община Правец.

Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част представи пред жителите и гостите на град Правец уникално шоу с церемониални елементи. Музикантите демонрстираха висок професионализъм и майсторство, съчетаващи изпълнението на произведения от широк музикален диапазон – от невероятното богатство на ритми и звучене на българската народна музика до военните маршове, класика, естрада и джаз.

Гвардейският представителен духов оркестър се изявява като първокласен художествено-изпълнителски колектив. Наред с церемониалните функции оркестърът развива активна концертна дейност и има успешни и незабравими участия на международни фестивали на военните духови оркестри в Германия, Франция, Унгария, Израел и Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *