Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Народната певица Иванина Иванова от Литаково с две награди в Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“

Седмото онлайн издание на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ 2022 приключи и една от наградените е и народната певица с прекрасен глас Иванина Иванова от Литаково.

Фестивалът се провежда под ръководството на кметството на израелския град Бат Ям и с подкрепа на Държавна агенция за българите в чужбина. Целта му е да съхрани културното наследство на България и Израел и да развива обменът на култури между двата народа.

Иванина спечели две конкурсни програми от фестивала. Едната е в петото издание на международния литературен конкурс „Небесни меридиани“. Той е посветен на поета, публицист и журналист Мони Пано. Иванина Иванова взима първо място в категория „Есе“.

В предишното издание на фестивала през 2020 г. тя бе класирана на първо място в същата категория „Есе“.

Второто отличие за народната певица е в „Изпълнение на българска народна песен“ – първо място в Пета възрастова категория.

Освен невероятната Иванина, от нашия край отлично представяне в „Небесни меридиани“ направиха: Георги Спасов – трето място в категория „Поезия“, Малинка Цветкова – трето място в категория „Проза“ и Мария Коцева – отново трето място в категория „Поезия“.

От Литературен клуб „Стамен Панчев“ – Ботегврад поздравяват всички, получили призови отличия в конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *