Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мото клуб „Ендуро Екстрийм“ организират Хард Ендуро състезание в Ботевград

Мото клуб „Ендуро Екстрийм“ Ботевград с любезното съдействие и подкрепа на Община Ботевград организира провеждане на приятелско Ендуро състезание, което бъде на 22 Октомври 2022.

Състезанието ще се проведе в района на Община Ботевград над в.з. Зелин със старт и финал, непосредствено, над магистралата и над вилната зона. Самото състезание ще се проведе в Горския пояс без да засяга републиканската пътна мрежа.

Кратко резюме: Трасето ще стартира от гр. Ботевград, края на вилна зона Зелин и е с планирана дължина около 40 км. Състезанието ще се проведе в два класа – Експерт и Стандарт.

Клас Експерт: Този клас ще кара по GPS с класиране и, разбира се, награден фонд. Трасето отговаря на трудност на клас Експерт като се кара изцяло в гора. Основно пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания и корита на потоци с камъни и трудни излизания, с минимално каране по горски пътища само за спускане и достъп до следващият труден участък.

Клас Стандарт: Този клас ще кара по ленти. Трасето отговаря на клас Стандард. Отново се кара в гора с няколко екстрема и не толкова стръмни пътеки.

Такса за участие в състезанието за събитието е в размер на 20лв. и важи за записалите се онлайн до четвъртък 20 октомври, 23.59 часа.

Отделно от състезанието за зрителите ще бъдат осигурени и посочени места за наблюдение, където те ще могат да се насладят на уменията на едни от най-добрите български състезатели по Хард Ендуро.

– На Старта ще бъде осигурена Линейка с Медицински екип.
– Планинска Спасителна Служба ще охранява събитието в гората.
– На Старта ще бъде осигурен кетъринг – храна (скара) и напитки.
– Силно Препоръчваме/Настояваме на всеки състезател да има дневна планинска медицинска застраховка (може да направите във всеки клон на повечето застрахователи.)

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО:

Петък, 21.10.2022
19.30-22.00 – Клас Експерт предаване на GPS устройствата за качване на трак, заплащане на такса – допълнително ще бъде обявено място.

Събота – Навигация, 22.10.2022
08:30-09:30 – обявяване на стартовия списък за клас Експерт, раздаване на GPS устройствата, заплащане на такса за Клас Отворен
09:45 – обявяване на стартовия списък за клас Отворен
09:45-10:15 – откриване и брифинг за състезателите
10:30 – старт на първи участник
17:00 – край на състезанието

Връзка с организаторите:
Лъчезар Вунчев: +359 888 656 848
Константин Иванов: +359 884 880 359

Награждаването на победителите ще се състои на импровизираната сцена, която се намира на старта. Наградният фонд надхвърля 2000 лв., под формата на ваучери и предметни награди. Организаторите са подготвили много изненади за всички участници и гости.

Форма за записване: https://forms.gle/ssxCPBuKeV2kfL5S6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *