Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Присъждат отличието „Заслужил гражданин на Ботевград“ на Венета Терзийска – Главен учител в ППМГ „Акад. проф. д-р Ас. Златаров“

Във връзка с предстоящо честване на 110 години гимназиално образование в община Ботевград и решение на Педагогическия съвет на ППМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров“ Ботевград, председателят на Общински съвет-Ботевград, д-р Или Черняшки, предлага на Общинският съвет – Ботевград, на основание чл.21,ал.1,т.22 и т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и на осн. чл.41,чл.51,ал.2 от Наредбата за символиката и отличията на Община Ботевград, да приеме решение да бъде присъдено отличието „Заслужил гражданин на Ботевград“ на Венета Василева Терзийска – главен учител по география и икономика и бивш директор на ППМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров“, за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит.

Със същата докладна записка д-р Черняшки предлага още да бъде присъдено отличие „Почетна грамота“ на Боряна Стоянова Николова – старши учител по Български език и литература, за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит и отличие „Почетна грамота“ на Нели Димитрова Георгиева – старши учител по математика, за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит.

Решението за присъждане на отличията предстои да се гласува на заседанието на Общински съвет- Ботевград на 27 октомври 2022г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *