Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приключи ремонтът на АГ и неврологичното отделение в МБАЛ Ботевград

Обновяването на Акушеро-гинекологичното отделение и отделението за нервни болести в Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград е вече факт. Вече изцяло с един нов и по-модерен облик, двете отделения са с подменени помещения, осветление, електрическа инсталация, вентилация, противопожарни система, отоплителна система и апаратура.

В неврологичното отделение има 16 болнични легла. Апаратурата, с която разполагаме е ЕМГ – Елекромиограф, ЕЕГ – Електроенцефелограф и Доплер за извършване на доплер сонография. Това са специфичните за неврологията. И, разбира се, основните ЕКГ апарат, АМБУ и други. Като цяло, имаме изискуемата апаратура за функциониране на неврологично отделение, за което си има и съответните стандарти. Основно в нашето отделение ползваме и скенер, за който се надяваме да бъде закупен нов апарат, защото този при нас е морално остарял. Да се надяваме, че болницата ще се сдобие с нов, понеже той не само за неврологията, но ние основно работим с него.“, каза управителят на отделението по нервни болести.

Припомняме, че управителят на МБАЛ Ботевград Орлин Цветков е изпратил искане до Общинската администрация относно доставка и монтаж на 6 броя нови бебешки кошари за отделение по АГ и 25 броя болнични легла за ОАИЛ и Хирургия, заедно с матраци и шкафчета, което искане е внесено като докладна записка в Общински съвет – Ботевград и ще подлежи на гласуване на редовната сесия на Общинския съвет на 27 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *