Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Спортен празник „Спорт за здраве“ се проведе в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Скравена

На 21 октомври 2022 г. в Основно училище „Св. св Кирил и Методий” – с. Скравена се проведе Олимпийски спортен празник „Спорт за здраве“, като част от споразумението между НСА „Васил Левски“ и РУО- София област.

Спортното събитие се откри с „Ода за спорта“, написана от основателя на Олимпийското движение Пиер дьо Кубертен. Прозвучаха химнът на Република България и Олимпийският химн. Участниците произнесоха Олимпийската клетва. Мероприятието уважиха проф. Лозан Митев – председател на Националната олимпийска академия на България и вицепрезидент на Европейската асоциация на Националните олимпийски академии, Ани Спасова – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО-София област, Борис Борисов- заместник кмет на Община Ботевград и Здравко Йотов – началник на Районното управление на МВР- Ботевград.

Г-н Петко Петков – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Скравена и проф. Лозан Митев приветстваха децата, а за повече настроение преди началото на състезанията всички се хванаха на българско хоро. В спортната надпревара участваха ученици от I до VII клас. Проведоха се различни щафетни игри, включително баскетболна  щафета , както и футболна среща, която противопостави два отбора от прогимназиален етап. Всички участници бяха наградени с грамоти, купи и медали. Идеята на спортното състезание е учениците да се мотивират да спортуват, да развият спортни качества и дух, за да бъдат здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *