Затварят част от пътя Мездра-Ботевград за камиони

Шофьорите могат да минават по второкласния път II-13, през прохода Петрохан или през Роман.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков се срещна с изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев и директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“  Бойко Рановски по повод предстоящо затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград за тежкотоварни камиони. Това се налага заради извършване на взривни дейности в участъка, свързани с изграждането на скоростния път Видин – Ботевград. На срещата бе обсъден въпросът за осигуряването на алтернативни маршрути за преминаване на тежкотоварния трафик в района за времето, в което трасето ще бъде затворено.

„Целта на днешната среща е да обсъдим заедно това, което предстои във връзка със строителните дейности по втория лот на скоростния път Видин – Ботевград, и да осигурим предвидимост за превозвачите, за да имате време за реакция и да изберете маршрут за преминаване на камионите“, подчерта по време на срещата министърът.

Той обясни, че вариантите за обходни маршрути по време на взривно-строителните дейности са по второкласния път II-13 през Плевен в посока Монтана, през прохода Петрохан до началото на зимния сезон или през Роман.

От Съюза на международните превозвачи поеха ангажимент да запознаят своите членове с предстоящото затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград и да обсъдят вариантите за обходни маршрути за преминаване на тежките камиони.

Източник: bgonair

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *