Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отдават под наем бюфета в зала „Арена“ Ботевград

Общински съвет – Ботевград гласува решение да бъдат отдадени под наем магазин и бюфет с площ 26,50 кв.м, находящи се в многофункционална спортна сграда „Арена Ботевград“. Срокът на наема ще бъде 4 години. За целта ще бъде проведен публичен търг с тайно наддаване, при начална тръжна месечна наемна цена на обособената част в размер на 300.00 лева, без ДДС. Сделката е облагаема.

Първоначално цената, която бе обявена от вносителя – кметът Иван Гавалюгов, бе 250 лв без ДДС. По предложение на общинският съветник Дамян Маринов, цената бе повишена на 300 лева. Вносителят прие предложената цена и докалдната записка бе подложена на цялостно гласуване.

Председателят на Постоянната комисия по местно самоуправление и законност, д-р Марияна Горгачева, предложи в цената да не влизат разходите за ток и вода. Докладната записка, заедно с постъпилите предложения, бе подкрепена от 22-ма общински съветници, двама се въздържаха и един гласува „против“.

Мотивът на вносителя -кметът Иван Гавалюгов да бъде отдаден под наем бюфета, е че той работи само по време на състезания, а в действителност има реална необходимост той да бъде постоянно работещ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *