Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пет учители ще бъдат удостоени с почетни отличия – от Златаровската гиманизя и ПГТМ“Хр.Ботев“

Трима дългогодишни учители от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров-Ботевград“ и двама от ПГТМ „Христо Ботев“ -Ботевград ще бъдат с присъдени почетни отличия. Както по-рано botevgrad.NEWS писа поводът са 110 години гимназиално образование в Ботевград. Решението бе взето днес на заседанието на Общинския съвет, по предложение на председателя на ОбС , д-р Илин Черняшки.

Предложенията са постъпили от педагогическите съвети на двете образователни институции, първоначално само от педагогическия съвет на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ за награждаване на учителите Венетка Терзийска, Боряна Николова и Нели Георгиева. Впоследствие директорът на ПГТМ „Христо Ботев“-Иван Николов, в внесъл предложение в Общински съвет да бъдат удовтоени с Почетни грамоти още инж. Ваня Петкова и Петя Братанова.

Удостояването на Венетка Терзийска със званието „Заслужил гражданин на Ботевград“бе подложено на отделно гласуване, което бе подкрепено от всички присъстващи 26 съветници. Също толкова глауваха за награждаването и на останалите 4-ма преподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *