Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан надви Левски и записа първа победа в НБЛ

Тази вечер в първото си домакинство от първенството на НБЛ баскетболистите на Балкан спечелиха срещу Левски с 89-64 (25-18, 16-15, 25-16, 23-15). Преди този мач двата тима заемаха изненадващо последните две места във временното класиране, като имаха по две загуби и без нито един успех.

Балканци започаха по-добре и спечелиха първата четвъртина със 7 разлика – 25-18. През втората сините подобриха играта си, като в това отношение се отличиха Алън Арнет и Джон Флорвиъс, но на полувремето Балкан продължаваше да води, като прибави към преднината си още една точка – 41-33.

След почивката баскетболистите на Балкан увеличиха оборотите, взеха доста борби в защита, което им помогна да направят няколко бързи атаки и да направят двуцифрена разлика – 66-49 след третия период. В четвъртата част доминацията на Балкан продължи и при страхотната подкрепа на своите фенове вдигната преднината си до над двайсет точки за крайното 89-64.

В тази среща за Балкан не игра Христо Захариев, който през седмицата имаше здравословни проблеми и треньорското ръководство реши да му даде почивка, въпреки че самият той бе готов да играе.

Отново Павлин Иванов бе най-резултатен за Балкан с 20 точки с 4 тройки от 5 опита. Много силно игра и Николай Грозев, който отбеляза 18 точки, също с 4 тройки. При дебюта си в НБЛ Калин Годфри вкара 12 точки и е с 4 борби и 4 асистенции. Отново мого добре се представи Илиян Пищиков, реализирал 11 точки.  С по 9 са Митко Димитров и Никос Диплаос, с 6 точки и 11 борби е Мануел Суарес, по 2 добавиха Константин Тошков и Александър Гавалюгов.

За Левски топреализатор с 20 точки е Алън Арнет, 15 отбеляза Златин Георгиев, с 13 точки и 7 борби е ДжонФлорвиъс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *