Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан записа първа загуба във ФИБА Къп срещу словашкия Левице

Снимка: Sportal.bg

Тази вечер в третото си поредно домакинство баскетболистите на Балкан претърпяха първото си поражение в група D на турнира за Купата на ФИБА Европа, слек като започнаха с 3 последователни победи. Те отстъпиха пред словашкия Патриоти Левице с 62-73 (11-21, 17-20, 15-18, 19-14), за който това бе първи успех в групата след три поредни загуби.

Една от причините за неуспеха бе твърде скъсения състав на Балкан за този мач. Участие в него не можаха да вземат по здравословни причини Христо Захариев и Константин Тошков, както и трайно контузеният Райън Хароу. Друга причина бе много добрата стрелба на гостите – те имат над 40 процента от тройката – 11 вкарани от 27 опита, срещу под 20 процента на Балкан – 5 от 26. 

Левице водеше през цялата среща, като на няколко пъти преднината му достигаше до 16 точки. Балкан се опитваше да се доближи на няколко пъти. В последната четвъртина при оставащи до края две минути и половина свалиха изоставането си само до 5 точки, но след това не успя да направи обрат.

Най-резултатен за Балкан бе Димитър Димитров, който вкара 16 точки. Гостите от Левице бяха взели сериозни мерки за опазването на Павлин Иванов – той отбеляза 12 точки, но със стрелба 5 от 15 и 2-10 от тройката. С 10 точки и 8 борби е Калвин Годфри, с 9 точки и 12 асистенции е Никос Дипларос, 7 вкара Суарес, с 6 е Илиян Пищиков, 2 добави Грозев.

Домакините не успяха по никакъв начин да опазят доскорошния национал на Словения Миха Лапорник. Той стана топреализатор с 33 точки, 21 от които през първото полувреме. Другият с двуцифрен аванс е американецът Тре Маккълъм. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *