Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински духов оркестър – Ботевград получи награда „Кристална лира“

На 1 ноември в Народен театър „Иван Вазов“ в София се проведе награждавенто „Кристална лира 2022“. По-рано Botevgrad.NEWS Ви съобщи за ботевградска номинацияОбщински духов орекстър-Ботевград при Народно читалище „Христо Ботев – 1884“ Ботевград, с диригент Иванка Савова.

Номинацията бе за концерта „Музика за мир“, който се проведе на 24 март 2022 г. в рамките на „Мартенски дни на изкуствата в Ботевград 2022“ с участието на Елизабет Гекова (цигулка) и Радостин Миков (пиано).

Общинският духов оркестър спечечели в категорията „Духов оркестър“.

„Радвам се, че съм тук тази вечер и държа в ръцете си тази награда, престижна награда. На много хора трябва да благодаря, но на комисията най-вече, че ни изпрати тук, на Община Ботевград, на читалище „Христо Ботев“. За мен е голяма чест. Благодаря Ви!“, каза диригентът Иванка Савова, на която бе връчена наградата.

Съюзът на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио присъждат ежегодно награди за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Наградите „КРИСТАЛНА ЛИРА“ представляват статуетка и грамота.

2 коментара на “Общински духов оркестър – Ботевград получи награда „Кристална лира“

  1. Браво! Поздравления за прекрасния оркестър Ботевград и неговия диригент – Иванка Савова! Само напред и нагоре в прослава на нашия прекраен град! Бъдете здрави и щастливи !

  2. Браво! Поздравления за прекрасния оркестър Ботевград и неговия диригент – Иванка Савова! Само напред и нагоре в прослава на нашия прекраен град! Бъдете здрави и щастливи !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *